Alex

Er was amper materiaal maar wel een vraag en een uitdaging. Op deze inspirerende plek heb ik me gerealiseerd wat mijn passie is: 'Van (n)iets iets moois maken!'

Custom work, hand made

Custom work, hand made staat voor de manier waarop ik naar mijn werk kijk. Ik ontwerp meubels die opgaan in de ruimte, die op zo’n manier passend zijn, dat het lijkt alsof het nooit anders is geweest. Inspiratie haal ik uit de kleinste details, ik kijk altijd om me heen, met verwondering hoe dingen in elkaar zitten.

Steeds weer zoek ik naar nieuwe oplossingen en andere materialen. Ik houd van stoere, robuuste vormen en tegelijkertijd een strakke afwerking. Onderdelen van een kast moeten altijd op elkaar aansluiten zonder kieren bijvoorbeeld. Daarin ben ik erg nauwgezet. Ik laat graag de structuur van het hout zijn werk doen. Dat maakt het eindresultaat zoveel mooier. En dat vergt handwerk, iets dat op een fabrieksmatige manier niet gerealiseerd kan worden.

Het maken van de verbinding met mijn klanten is voor mij belangrijk om de opdracht goed te kunnen uitvoeren. Ik daag mezelf elke keer weer uit om de verwachtingen te overtreffen. De voldoening van het opleveren van werk dat én prachtig gevonden wordt én functioneel precies aan de behoefte voldoet, is voor mij een drijfveer. Precies dat was wat me triggerde om de stap te zetten naar het opzetten van Creatief op Maat: op een van mijn reizen maakte ik een stoel voor een oude kokkin, in een hostel aan de rand van de amazone. Ik had niet meer tot mijn beschikking dan wat restanten hout, spijkers en een zaag. Ze had nu een stoel met een rugleuning en kon elke avond daardoor even lekker genieten van het uitzicht op de rivier. Ik realiseerde me dat dit is wat ik wilde doen.

Mail of bel me gerust voor meer informatie.
Alex van Vliet
+3161 9142 049
info@creatiefopmaat.nl